Figyelem! Korrektor kerestetik

Kezdődik az iskola, a gyerekeket várják a tanítók, és nekem is kell valaki... Türelmes, tudós ember, aki kezelésbe veszi a történeteimet, javítja a helyesírási hibáimat, kiteszi a hiányzó, vagy éppen törli a felesleges vesszőket. Lehet korrektúra-jelölésekkel brillírozó szerkesztő, az ügyetlenségemet rossz osztályzatokkal büntető lelkes magyartanár… Mindegy, a kritikát elviselem, kizárólag az számít, hogy segítsen.

konyv-fb.jpg

Panka Mesekönyve másként aligha láthat napvilágot nyomtatásban, pedig mancskaparásaim dedikálható gyűjteménye néhány példányban talán gazdára találna. Sokan kérdezgetik legalábbis, mikor jelennek meg az elbeszéléseim papíron, afféle lapozgatható kötetben. Unszolnak, rakjam össze a kiadványt mihamarabb, és fogadkoznak: bármilyen lesz, rendelnek belőle. Mellékes, hogy puha, netán kemény a borítója, magukkal viszik majd, amikor hajnalban dolgozni indulnak, bújják a vonaton, a buszon, felütik a szombat délutáni sziesztán, szorítanak helyet neki a polcon, a komoly írók művei között.

A bátorítás jólesik, ám időpontot, hozzávetőlegeset se tudok mondani... A virtuális világban megvetettem a lábam, a következő állomás a Gutenberg-galaxis lehetne, és mi tagadás, tényleg álomszerű, hogy bekerülhetnék a „halhatatlan” ebek csapatába. Szerényen meghúzódnék Lassie, a hűséges juhászkutya, Kántor, a híres rendőr, illetve Snipp, a nagy vadász árnyékában. Vakkantásaimmal nem zavarognék, kicsit sem tolakodnék, hálásan csóválnám a farkam, pusztán mert lehetőséget kaptam.

A különleges falka nyomában azonban rögös az út... Első méterein rögtön kiderült, hogy a naplót vezető törpetacskók publikációi iránt fájdalmasan visszafogott a könyvkiadók érdeklődése. Befolyásos pártfogók híján nehéz felkelteni a hivatalból bestsellereket keresők figyelmét, és amennyiben mégis sikerül, családi ismeretségek ide, évtizedes kollegiális kapcsolatok oda, mindenki sajnálkozva tárja szét a karjait… Nem tehetnek semmit, a mesekönyvem csak magánkiadásban juthat el az árusításig. Tehát akkor, ha anyáék fedezik a költségeket, gondoskodnak a gyártási előkészületekről, a históriák pontosításáról, az illusztrációkról, az oldaltükrök megrajzolásáról, aztán végül a terjesztésről.

A feladatok listája hosszú, noha az egyik legfontosabbat kipipálhattuk. Hála barátunk, Zsófi szorgalmának, a tördeléshez kész a „layout”, azaz megvan a terv, hogyan nézne ki a krónikám profi kötésben. Mutogatni korai, legyen elég róla most annyi, hogy módfelett tetszetős… Nyelvtani jártasságom viszont hagy némi kívánnivalót, és hiába fésüljük át apával többször az írásaimat, a tengernyi szövegben maradhatnak elgépelések. Olvasószerkesztő nélkül így bizonytalan a boldogulásunk. 

Ma este eljött a pillanat, hogy próbát tegyek, feldobjam a kérdést, akad-e jelentkező legkedvesebb sztorijaim szigorú korrektúrázására… Előre szólok, gyors meggazdagodással véletlenül se kecsegtethetek, és vaskos számlák kiegyenlítésére sincs felhatalmazásom… A puszta szívjóság nyilván csekély hajtóerő ekkora munkához, de reménykedem, hogy találok szakértőt… Támogatást, hogy Panka Mesekönyve előbb-utóbb a szekrényen díszeleghessen.

Ha tetszett, kövesd Panka Mesekönyvét a Facebook oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://pankamesekonyve.hu/api/trackback/id/tr3915034964
Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

BEKÖSZÖNTŐ

Köszönöm, hogy felütötted a borítót, és belelapoztál Panka Mesekönyvébe! Történeteimből egy törpetacskó életének érdekesebb eseményeit ismerheted meg. Fülipuszi! Panka

Állandó oldalak

süti beállítások módosítása