Bo születésnapjára

Emlék csupán a fáradt pihegés, kerek esztendeje, hogy puha vackán elnyúlva Tutu gömbölyödő pocakja édes terhének cipelésétől kimerülten gyűjtögette az erőt a próbatételhez. Álmaiban néha még felsejlik a bensőjében mozgolódók nyüzsgő tolakodása, az ajtóban kukucskáló Pico izgatottsága, ám immár kettejük valamennyi aggodalma a múlté. A csinos tacskó anyuka és az atletikus dakszli apuka hétfőn velünk ünnepelheti gyermekei, köztük pajtásom, Bo első születésnapját.

boci_bebi.jpg

A nevezetes kompánia érkezésére készülve a szorgos gólya alaposan kitett magáért. A messzeségben rejtőzködő mesebeli házikó elfüggönyözött zugában meghitt kuckót emelt a jövevények fogadására, az elkerített csendes sarokba illetéktelen kutya be sem tehette a lábát. A tízfős falka legfeljebb suttogva találgathatta, vajon mihez kellhet a sok meleg pokróc, a halomba rakott temérdek pelenka, a masszív asztalkán díszelgő több guriga géz, az éles olló, a vakító infralámpa.

Szikrázott a levegő az elhúzódó várakozás feszültségétől, céltalan csavargásra, lustálkodásra nem vesztegette az időt senki. A kalendáriumot nézegetve számlálták a vontatottan vánszorgó napokat, gyakorta felidézték, mikor zajlott az utolsó ijesztő vérvétel, hány alakot azonosított a ragacsos ultrahangos vizsgálat. Pedánsan feljegyezték, szükség esetén hol érhető el a riadókészültségben álló doktor, latolgatták a jövőt, elhessegették gyötrő félelmeiket, lesték a közelgő csodát.

Pelyhes szőrrel borított picinyke tappancsok, csupasz hasacskák, kunkori farkincák, az ablakon bekacsintó napocska varázslatos meglepetéssel örvendeztette meg a küszöbnél strázsálókat. Sugarainak sápadt fényében néhány pillanatra bóbiskoltak bele a januári délelőttbe, eszméléskor mégis seregnyi aranyos apróságba botlottak. A barátságos babaszoba zengett a sírós visítástól, a panaszos nyafogástól, emitt egy pöttöm kislányra, amott négy vasgyúró fiúcskára bukkantak.

A szépséges Bloom csajos mozdulatokkal nyújtózott, Baron Lutz Otto előkelően heverészett tigriscsíkos bundájában, Baraka, Buster, mellettük a játszótársam szerepére kiválasztott szívdöglesztő Bo pazar vörös kabátkáikban feszítettek. Lehunyt szemmel szimatoltak, óvatosan tapogatóztak, lelkesen kerestek, kutattak. Ismerkedtek a süppedős szőnyeggel, a biztonságot szolgáló magas korlátokkal, nekibátorodva térképezték fel a környező világ elérhető centimétereit.

Kezdetben bizony rettentően távolinak tetszett a valóság. A tápláló tejecske bűvös forrásához a segítő kezek iránymutatása nélkül alighanem órákig tartott volna az út, a kanapé túlsó vége pedig egyenesen a végtelen ködébe burkolódzott. Hetekbe telt, mire értelmet kapott a hatalmas tükrösszekrény csillogása, az elszánt felderítők átlépték a kennel határát, a kalandozók eljutottak a titokzatos konyhába, és a szertelen társaság körbeszaglászhatta az otthonos családi fészket.

Jaj nektek híres „szerintem csirke”, szivaccsal tömött színes plüsslabda, sípoló gumimikulás! A szeretetben cseperedő ifjoncok bandája lecsapott a széthagyott tárgyakra, a tűhegyes fogacskák nyomai letörölhetetlenül megmaradtak a papucsokon, a cipőkön. A tavaszi pompába öltöző kertet bebarangoló lurkók leszedték a virágokat, megtépázták a locsolótömlőt, észre sem vették, hogy miközben duzzogtak a szurik, a bosszantó körömvágás miatt, felkészültek a nagy utazásra.

Kelengyéjüket a figyelmes gólya idejében összepakolta, a megadott címre pontosan kipostázta. A formás pakkot nekünk is elhozta, a kicsiny batyuba csomagolt hamuba sült kölyöktápot, a vékony pórázt, a hozzá passzoló nyakörvet a kapuban lerakta… Legkedvesebb ajándéka, Bo velem ünnepli első születésnapját. Ebből az alkalomból köszönök mindent Tutunak és Piconak, gyertyafújáskor gondolok rájuk, őszintén kívánom, legyenek büszkék gyermekükre, akiért örök hálával tartozom. 

Ha tetszett, kövesd Panka Mesekönyvét a Facebook oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://pankamesekonyve.hu/api/trackback/id/tr5716822246
Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

BEKÖSZÖNTŐ

Köszönöm, hogy felütötted a borítót, és belelapoztál Panka Mesekönyvébe! Történeteimből egy törpetacskó életének érdekesebb eseményeit ismerheted meg. Fülipuszi! Panka

Állandó oldalak

süti beállítások módosítása